Söderåkra AIK

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Söderåkra AIK

Andra träningsmatchen under försäsongen, på ett kyligt Gasten och för motståndet stod Division 6-laget - Söderåkra AIK!

Läckeby GoIF tar ledningen mer eller mindre direkt när Söderåkras målvakt slår en passning rakt i gapet på Zebastian Andersson, som fri med målvakten iskallt placerar in bollen, 1-0!

Läckeby börjar bäst och bara ett par minuter efter ledningsmålet bjuder man på ett riktigt fint anfall med mycket folk inblandade, tyvärr blir det offside när bollen väl hamnade i farligt läge, men riktigt fint anfall!

Söderåkra får en hörna efter 12 minuter och skjuter i stolpen!

Efter 14 minuter kvitterar Söderåkra när provspelande målvakten Aziz Qaraghani kommer lite fel i ett inlägg när han ska boxa bort bollen, han vill kompensera upp det genom att springa efter bollen, men Söderåkra får tag i den först och man kan tillslut ganska enkelt placera in kvitteringen i mer eller mindre tomt mål, 1-1.

Matchen går efter det in i ett litet stiltje och det händer inte så mycket!

Söderåkra skulle få nästa målchans när en frispelad spelare skjuter utanför.

När en halvtimme är spelad är det jämnt 1-1, men Läckeby är det bättre laget av det två spelmässigt!

Zebastian Andersson hittar, ett par minuter senare, in med en fin boll till Vuong "Kevin" Tran, som tar ner bollen på bröstet inne i straffområdet och avslutar med ett skott som går över ribban!

David "Kennet" Karlsson, på höger wingback, har kommit fint i anfallslöpningar under hela halvleken. Efter 36 minuter kommer han perfekt och det ser Adam Nilsson som slår en väldigt fin boll in bakom Söderåkras backlinje. David "Kennet" Karlsson kommer fri och skjuter in bollen i den bottre gaveln, 2-1! Fint anfall!

Resterande 10 minuter av halvleken händer det inte speciellt mycket, utan första halvlek slutar med Läckeby-ledning - 2-1!

Mer eller mindre direkt på avspark så bjuder Läckeby på ett nytt fint anfall med mycket folk med, men det resulterar inte i något mål.

Elia Kahwara Kaliza frispelas av Zebastian ett par minuter in i den andra halvleken, men skottet går tyvärr utanför.

En kvart in i andra halvlek kommer Söderåkra lite för enkelt igenom centralt i banan, spelaren går förbi både en och två Läckeby-försvarare innan han mycket snyggt trycker upp bollen i krysset, 2-2.

Elia Kahwara Kaliza blir bara ett par minuter senare frispalad igen, denna gången räddar Söderåkras målvakt.

Tredje gången gilt!
Elia Kahwara Kaliza får en fin passning av Adam Nilsson, Elia tar emot bollen inne i straffområdet och placerar iskallt bollen uppe i krysset, otagbart för Söderåkras målvakt, 3-2!

Ett par minuter senare har Läckeby hörna. Den är bra slagen och landar i den bottre ytan av straffområdet, där David "Kennet" Karlsson blir tvåmålsskytt när han nickar in bollen, 4-2!

Bara ett par minuter senare är det nära 5-2 efter ett fint anfall när David "Kennet" Karlsson hittar Adam Nilsson snett inåt bakåt, men skottet ville inte in.

Sista kvarten av matchen händer det inte speciellt mycket, det är Söderåkra som är nära att reducera vid två tillfällen.

Men innan matchen är slut så skulle Vuong "Kevin" Tran få placera in 5-2, framspelad av Elia Kahwara Kaliza och stänga matchen!

Läckeby GoIF vinner rättvist, slutsiffrorna skrivs till - 5-2!